Drie dagen carnaval in “De Wetering”

Feesten in hartje Theebuikenland

Carnaval vier je in “De Wetering”. Vier dagen feest in Theebuikenland. Vrijdag, zaterdag en maandag staan de deuren van de thuisbasis van het Loonse carnaval wagenwijd open. Muziek, feest en vertier voor jong en oud.

Vrijdag

Afgelopen weken hebben de Loonse basisscholen carnavalsles gehad. Alles wat ze geleerd hebben brengen ze in de praktijk op 1 maart. Vanaf 08:30 uur trekt er een bonte optocht door het centrum van Loon op Zand. Daarna gaat met ongekend carnavallen. Centraal staat “’t schōn loons liedje” waarop de kids een dansje instuderen.

Zaterdag

Nadat de vlag van Theebuikenland in top is gehesen is er voor de allerkleinsten een podium act. Goochelclown Anka zal haar magische kunsten tonen en de kinderen van de ene in de andere verbazing lokken. Anka is ook bedreven in het maken van ballonfiguren. Voor de oudere jongeren is volop live muziek van Hofkapel ‘Nooitgedagt’ en ’t Satte Erremenieke uit Zwijndrecht. Bart Schuermans zal de lampen laten zwaaien omstreeks 18:00 uur. Op het Weteringplein zullen LOS-kids een echt Theebuikenfistje organiseren met ondere andere Alaafterparty.

Maandag

Klokslag 13:00 geven Prins Jeroen d’n Irste, Burgemeester van Aart en Pastoor Luijckx het startsein voor de carnavalsoptocht. Nadat de bonte stoet “De Wetering gepasseerd is, is het volop fist in “De Wetering. Omstreeks 15:30 uur worden de prijzen van de optocht uitgereikt. In de grote zal zal Thom Craane het dak aan een geluidtest onderwerpen. In het Bruin Café is er Brabantse gezelligheid en een heus meezingfeest met zanger Niels.

Eenmaal binnen in “De Wetering”  kom d’r er zeker niet meer uit.