Uniek optreden vader en zoon tijdens Wetering Top 2000 concert

Op 26 november is er een uniek Top 2000 concert in De Wetering. Loonse en lokale zangers en zangeressen zullen optreden met coverband Arrival en een speciaal samengestelde sessieband. Bijzonder tijdens dit concert is het optreden van Mari en Erik van der Velden.

It’s all-in the family

Dat de familie Van der Velden muzikaal is, dat staat vast. Vader Mari en zoon Erik, beide woonachtig in Loon op Zand, maken al jaren afzonderlijk en samen muziek. Erik’s vrouw is muzikaal ook zeer betrokken. Zij is actief als dirigent van een gezelschapskoor en zal tijdens het concert te zien zijn als backing vocalist.

Mari

Als we aan Mari vragen: “Van wie zedde gij er inne”, dan zal hij volmondige antwoorden: “Ik zé der inne van Hein de Tiet”. Mari heeft met zijn gezin jaren in Waalwijk gewoond. Tegenwoordig woont hij in “De Venloene”. Hier geeft hij regelmatig optredens.

Geen bekend gezicht wel een bekend geluid

Mari heeft jarenlang muziek gemaakt bij De Pioniers. Met deze band heeft hij opgetreden met grootheden als Bennie Nijman, Peter Koelewijn en Pierre Kartner. Niet de minste namen, die zeker ook te horen zullen zijn in de Top 2000.
Tegenwoordig gaat Mari’s voorkeur uit naar country en western. Daarom zal hij tijdens De Wetering Top 2000 in concert kiezen voor repertoire van onder andere John Denver.

Erik

Muziek is bij zoon Erik met de paplepel ingegoten. Erik is op vele vlakken muzikaal. In het verleden als zanger van diverse coverbands, maar ook solo en als geluidsman bij diverse koren in de regio samen met zijn vrouw Mieke.

Country ook zijn ding

Country en Western is ook Erik zijn ding. Daarom zingt hij tijden de Wetering Top 2000 in concert de nummer 2 van 2021: Rollercoaster van Danny Vera.

Tweede stem voor eerste klas sound

Eerder in dit artikel werd al verteld dat Mieke op zal treden als achtergrondzangeres bij Mari en Erik.
Een belangrijke taak want met een goede tweede stem zet je een eerste klas sound neer. Het is juist deze kwaliteit waarvoor deze muzikale familie staat.

Meer bijzondere optredens

Op 26 november 2022 kunt u meer bijzondere optredens zien. Loonse zangers en zangeressen treden dan op, begeleid door fantastische muzikanten. Kijk gerust op www.filoz-events.nl voor meer informatie.

Overtuigd, koop dan uw ticket op eerder genoemde website of aan de bar bij “De Wetering” in Loon op Zand en Zidewinde in Sprang Capelle.