Gezellig voor jong en oud: Koningsdag 2024 bij “Het Witte Kasteel”

Op zaterdag 27 april vieren we de verjaardag van Koning Willem Alexander. Stichting Oranjevieringen pakt feestelijk uit in hartje Loon op Zand voor het prachtige Witte Kasteel. Vanaf 12:00 uur is er een programma voor jong en iedereen die zich nog jong voelt


Voorbereiden

Om koningsdag goed voor te bereiden kunnen de kinderen op vrijdag 26 april 2024 terecht bij Scouting Pastoor Simons Groep aan de Klokkenlaan. De kids kunnen daar hun fiets, bolderkar of voertuig op een koninklijke manier versieren.
Ze worden hierbij geholpen door de scouting en de medewerkers van kinderopvang ‘Buitenlust’. Vanaf 18:00 uur is iedereen van harte welkom.

‘Het Witte Kasteel’ omringd door bossen en de Kasteelweide vormt een prachtig decor voor de viering van onze nationale feestdag.

Om 12:00 uur ontvangen we het College van Burgemeester en Wethouders. Gilde St. Ambrosius, gilde St.Hubertus zullen dan in vol ornaat op marcheren naar de Buitenplaats van het Witte Kasteel. Hoofdmannen, koningen, tamboers, bazuinblazers en gildebroeders zullen samen met Scouting Pastoor Simonsgroep acte de préséance geven.

Na de traditionele vendelgroet, het hijsen van onze driekleur en het Wilhelmus zal een bonte stoet van versierde kinderfietsen rond de Kasteelweide trekken. Na afloop is er voor ieder kind is er een leuke verassing

Kids first

Na de officiele opening start het feestelijke programma. Zoals ieder jaar is er een vrijmarkt voor de jeugd. Voor de kleinste kinderen is er voor een klein bedrag een strippenkaart te koop. Met deze kaart kunnen de kinderen leuke dingen doen, zoals klompjes schilderen, grabbelen en héél veel meer. Met deze strippenkaart kunnen de kinderen ook ranja en een versnapering krijgen.

Muziek , business as usual

Koninklijk Erkende Muziekvereniging Concordia zal rond 13:00 een concert geven op de buitenplaats.

Als organisatie hopen we op een mooi oranje zonnetje op deze rood, wit, blauw gekleurde dag. Tijdens Koningsdag willen we niet alleen genieten van lekker weer, een drankje, maar ook van Coverband ‘Back in Business’.
Het begint al een lekker Loonse traditie te worden, dat deze band, rondom Harrie Vastré en zijn Zoon Nicky, zorgt voor een tof feestje. Gewoon ‘business as usual’ waar we nooit genoeg van kunnen krijgen.

Koningsdag vier je gewoon in hartje Loon.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over Koningsdag in Loon op Zand en de ander kernen in onze gemeente op oranjeviering.nl of stuur een e-mail aan oranjevieringen.loz@outlook.com